1.Bryndzylki - z górolską nutą
2.Placuszki bacowe
3.Źeberka gazdy na ostro
4.Placek Janosika
5.Pierogi z kiską i kapustą
6.Pierogi ze scowem i bryndzą
7.Pierogi z bobem
8. Pierogi ruskie
9.Bałabony z sosem grzybowym
10.Gagauchy
11. Fajtasy- kluski z twarogiem
i boczkiem
12. Tabołki z bryndzy
13. Bigos z ogórków kisonych
14. Łazanki gaździny
15. Ryba po podhalańsku
z pyzowiańskim smakiem
16.Kluski sierściane
17.Otocoki pyzowiańskie
18. Baciarskie mięso
19. Gryska
20. Dziczyzna
21. Sałata na górolską nute
22. Kluska łozgarnywana z kasy
23. Cebuloki
24. Mięso na patyku- saszłyki
25. Kotleciki juhasów
26.Bobki z bryndzy
27. Pasztet
28. Oscypek panierowany
29. Groch z kapustom
30. Cukinia panierowana
31. Kapusta zasmażana z golonką
32. Kopytka z serem - pierogi leniwe
33. Piernik
34. Babka
35. Janeczki
36.Ciasto z jagodami
37.Sernik
38. Drożdżówka z krusonką
39.Pleśniak z czarną porzeczką
40. Ciastka owsiane z miodem
41.Chleb wiejski z ziarnami
42. Moskale
43. Ogórki małosolne
44. Bundz Jadzi
45. Oscypek
46. Masło z czosnkiem i ziołami
47. Smalec
48.Chleb z bobem
49. Korboce
50.Wino Gosi
51.Nalewka z czarnej porzeczki
52.Nalewka z wiśni
53.Nalewka aroniowa
54.Napój z zielonej pokrzywy i miety
55.Napój z selera
56. Sok z białej kapusty na wrzody
57. Sok z buraków i marchwi na anemie
58. Miodula z przepisu sołtysa